Nieuws

Vastgoednavigatie updates

Start bouw Weypoortsche Reede

Ontwikkelaar GREEN Real Estate B.V. transformeert een voormalig bedrijfsterrein tot een parkachtige woonomgeving met 15 vrije bouwkavels langs de Rijn in Nieuwerbrug. Particulieren krijgen de kans om opdracht te geven tot de bouw van een vrijstaande of 2-onder-1-kapwoning naar eigen wens, onder begeleiding van Ben Kraan Architecten. In oktober zal er gestart worden met de bouw van de eerste 4, 2^1 kap woningen door Aannemersbedrijf Kwakkenbos.

 

Voor meer informatie: Weypoortsche Reede

Vastgoednavigatie is procesmanager in opdracht van Kwakkenbos.

 

15 juli 2020

Start verkoop ’t Heem

In het laatste deelplan van De Blaricummermeent komt project ’t Heem. De 17 woningen bestaan uit 14 twee-onder-één-kap en 3 vrijstaande woningen. Kwakkenbos Projecten heeft dit project, na een gewonnen tender van de gemeente Blaricum, in samenwerking met De Realisatie en Sacon Architecten uitontwikkeld. Belangstellenden konden vanaf april inschrijven en ontvangen volgende week alle definitieve verkoopstukken.

 

Vastgoednavigatie is ontwikkelaar namens Kwakkenbos Projecten.

Voor meer informatie: ’t Heem

 

18 mei 2020

Ontwikkeling OPUS gestart

De ontwikkeling van het OPUS Hotel is gestart. In het najaar van 2021 kunnen de eerste hotelgasten terecht in de voormalige meisjesschool aan het Vierdaagseplein in Nijmegen. Het OPUS gebouw zal, in opdracht van Lingotto, getransformeerd worden naar een 4 sterren hotel met 105 kamers. Met de originele bouwtekeningen uit 1921 in de hand, zijn we gestart met een funderingsonderzoek. Het gebouw is destijds gefundeerd op een puttenfundering bestaande uit een aantal gestapelde betonnen putringen (van 1 m hoog en 1,5 m doorsnede) die in de grond worden gevormd en reiken tot aan de draagkrachtige laag. Daar bovenop is een bakstenen boogconstructie gemetseld, die het gewicht van het gehele gebouw verdeelt over alle putringen.

 

Vastgoednavigatie is technisch ontwikkelaar in opdracht van Lingotto.

Voor meer informatie: Opus Hotel

 

22 januari 2020

Powertrip Hamburg VSRR

Op 11 en 12 oktober 2019 organiseerde de Vastgoed Sociëteit Rotterdam Rijnmond #VSRR een zeer geslaagde powertrip naar de havenstad Hamburg. We bezochten o.a Hafencity, we lunchten met 360 graden uitzicht over Hamburg, maakte een stadswandeling over de Reeperbahn en een boottocht over de Elbe. Vervolgens een bezoek aan Stilwerk, een netwerkborrel met Duitse en Amsterdamse ondernemers op de Clipper Amsterdam en een bezoek aan de Elbephilharmonie (een architectonisch hoogstandje van Herzog Du Muron).

 

 

12 oktober 2019

Excursie Maastricht & Aken

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Sociëteit Bouwen en Wonen Midden-Holland, hebben we deelgenomen aan een 2-daagse excursie naar Maastricht en Aken. Het was een zeer inspirerend programma, met o.a. een bezoek aan het stadhuis van Maastricht, boottrip met lunch over de Maas, een wandeltour door de binnenstad en Sphinxkwartier, een netwerkborrel en diner op Chateau Neercanne. In Aken hebben we een architectuurwandeling gemaakt door het oude centrum en als afsluiting een bustour over de universiteitscampus.

 

21 september 2019

Bedrijfsleider Nieuwbouw & Specials a.i. bij Aannemersbedrijf Kwakkenbos

Sinds februari 2019 werk ik als Bedrijfsleider Nieuwbouw & Specials bij Aannemersbedrijf Kwakkenbos BV. Momenteel zijn o.a. de volgende projecten in uitvoering:

 

62 appartementen te Harderwijk – Nieuwbouw

Nieuwe scholencluster te Kamerik – Nieuwbouw (foto)

49 appartementen te Ameide – Renovatie/verduurzamen

21 appartementen te Bloemendaal – Nieuwbouw

Diverse Livingstone villa’s – Nieuwbouw

 

25 april 2019

Nieuw uiterlijk voor Park Boswijk

Park Boswijk is een luxe seniorenresidentie gebouwd in 1973 en bestaat uit 363 service appartementen gesitueerd in een zeer bosrijke omgeving tussen Driebergen en Doorn. Begin dit jaar is in opdracht van de VvE gestart met de renovatie van het gehele complex en het verduurzamen naar ZEP (Zeer Energiezuinig Pakket). Niet alleen de kozijnen van de voor- en achtergevel worden vervangen en goed geïsoleerd, ook de kopgevels, kruipruimten en het dak worden voorzien van een beter isolatiepakket. Daarnaast wordt in diverse appartementen de binnenkant gerenoveerd door o.a. nieuwe keukens, badkamers en toiletten te plaatsen. Tevens worden de elektrische accumulatiekachels en boilers vervangen door energiezuinige varianten. De dakbedekkingen van het topdak, de galerijen en de balkons worden vervangen en voorzien van nieuwe terrastegels. Alle galerijen worden verhoogd naar een drempelloos niveau en krijgen nieuwe balkon- en galerijhekken. Tegelijkertijd worden er ook nieuwe privacyschotten aangebracht.

 

De directievoering wordt verzorgd door Vastgoednavigatie in opdracht van abc nova.

 

 

23 november 2018

Wijk Nieuwland-Oost is klaar

Ruim 10 jaar geleden was ik als ontwikkelaar voor bpd (voorheen Adriaan van Erk Projecten) betrokken bij de eerste fase van de wijk Nieuwland-Oost te Brielle. Gisteren heb ik met Peter Buijzert van bpd en Roelf Knoop van de gemeente Brielle, de wijk weer bezocht. Architect Kokon liet zich destijds inspireren door de architectuur van Brielle: statige panden met een fraaie belijning, mooie details en warme steenkleuren. De kwaliteit van de gebruikte materialen, de openbare ruimte – ontworpen door Wissing – met ruime straatprofielen, haaks parkeren, uitstapstroken, speelpleinen, groenstroken, waterpartijen en kademuren geven het juiste gevoel van “hier wil ik wonen”. Het is prachtig geworden, een wijk om trots op te zijn!

 

6 juni 2018

Transformatie uit de steigers

Deze week zijn de steigers verwijderd van het transformatieproject Engelandlaan te Zoetermeer.

Het voormalige kantoorgebouw is inmiddels getransformeerd naar een woonbestemming. Wat direct opvalt zijn de nieuw gecreëerde buitenruimtes van de 22 vrije verhuur appartementen. Naast de balkons en de daklijst zal ook de plint bekleed worden met geperforeerde aluminium gevelbekleding van Metadecor. Deze toevoeging geeft het pand een moderne uitstraling en een nieuwe identiteit. De afbouwfase is inmiddels gestart en de prognose oplevering staat op eind mei 2018.

Het projectmanagement op dit project wordt verzorgd door Vastgoednavigatie.

 

26 april 2018

Mock-up voor Transformatie

Deze week is een mock-up voor de transformatie aan de Engelandlaan te Zoetermeer aangebracht. De aluminium geperforeerde gevelbeplating van Metadecor wordt op ca. 60 cm van de buitengevel gemonteerd op een verzinkt/gepoedercoate stalen hulpconstructie. Het motief is een fragment van het wapen van de gemeente Zoetermeer. Doordat sommige motieven iets gekanteld zijn, ontstaat een fraai 3D effect. Door toevoeging van deze plint verkrijgt het voormalige kantoorpand een modern en eigentijdse karakter. Ook de verhoogde dakranden (met daarachter de PV-panelen) en de toegevoegde buitenruimtes krijgen dit nieuwe uiterlijk.

Het projectmanagement op dit project wordt verzorgd door Vastgoednavigatie.

 

29 oktober 2016